2008/5. sz. Elnökségi határozat (2008.10.02.):
Az Alföldi Erdőkért Egyesület Elnökségének egyhangú döntése alapján
(a hatályos Alapszabály V. f pontja alapján) Az Alföldi Erdőkért Egyesület Hajdú Imre erdész technikus részére Alföldi Erdőkért Emlékérmet adományoz.

Indoklás:

Név: Hajdú Imre

Szakképzettsége: erdész technikus
Születési hely és idő: Szeghalom, 1940. 04. 11.
Munkahelye: DALERD Zrt. Tájékoztatási Központ - nyugdíjas
Anyja neve: Balogh Zsófia
OEE tagság kezdete: 1959
Adóazonosító jel: 8267632522
Szakmai munkaviszony kezdete: 1955
Lakcíme: 5700. Gyula, Újsor u. 15/A

Hajdú Imre erdész technikus a Békés Megyei Állami Erdőgazdaságnál kezdte meg szakmai tevékenységét 1955-ben, és megszakítás nélkül dolgozik mind a mai napig a békési állami erdőkben. Munkáját a szeghalmi, füzesgyarmati, töviskesi erdőtelepítésekkel, szikfásításokkal kezdte, majd a gyula-városerdei erdők telepítésével folytatta. Tevékenysége során több mint 200-ha fiatal tölgyerdő gyarapítja a sárréti és a körös-menti erdőket. Számos nyáras és akácos, valamint több km-t kitevő fasor és erdősáv emlékeztet tájépítő munkájára.
Rövid ideig dolgozott bérszámfejtőként. Ekkor tevékenyen részt vett az erdészeti műveletek, tevékenységek műveletelemzésében, normásításában, hozzájárulva ezzel az erdőgazdálkodás ökonómiai fejlődéséhez.
Nyugdíjazása előtt kiemelkedő vezetője volt a remetei fácántelepnek. Itt is kiváló eredményeket ért el, ötvözve műszaki, biológiai és gazdasági ismereteit a hatékonyság növelése érdekében.
Az erdészeti fénycsapda hálózat megalakulása óta folyamatosan, rendkívüli precizitással működteti a gyulai állomást.
A Gyula-városerdei Erdészeti Tájékoztatási Központ létrehozásában, működésének megindításában elévülhetetlen érdemeket szerzett.
Jelenleg nyugdíjasként a városerdei Erdészeti Tájékoztatási Központ gondnokaként és programadójaként dolgozik. Tevékenységének kiemelkedő része az a szakmai és közönségfejlesztési munka, amivel fiatalok ezreit vezeti be az erdők életébe, ismerteti meg velük az erdész szakemberek munkáját.

Hajdú Imre aktív, mozgatóerejű tagja a Békés megyei erdész közösségnek. Inspiráló munkája meghatározó jelentőséggel bír. Az évek során személye összeforrott sok békési erdész rendezvénnyel, a közösség elismert és köztiszteletben álló tagja.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató