Fazekas József

okleveles erdőmérnök, okleveles erdőmérnök-tanár

Fazekas József már kisiskolás korában eldöntötte, hogy erdésznek tanul. A szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában, 1984- ben szerezte meg erdészeti képesítését.

Az egyetem alatt alapos gyakorlati ismeretekre tett szert, tanulmányai finanszírozására évfolyamtársaival erdőművelő, fakitermelő vállalkozást indítottak. A vállalkozás kapcsán lakott területi, és veszélyes fa kitermelésére jogosító képesítést is szerezett.

A diploma megszerzése után 1990-től 1996-ig a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában mérnöktanárként oktatott szakirányú elméleti, és gyakorlati tárgyakat.

Több éven keresztül vezette a tanulók erdész sokoldalúsági versenyekre való felkészítését. Diákjai egyéni, és csapatversenyben is országos versenyt nyertek.

Munka mellett erdőmérnök-tanári diplomát szerezett.

Az iskolai évek alatt sem szakadt el a gyakorlattól.

1995-től tanári állását felváltotta a Délalföldi Erdészeti Rt. Szegedi erdészeténél műszaki vezetői beosztásra. Ott elsősorban az erdőművelési, és gépesítési feladatokat látott el.

2000-től az erdőgazdaság központjában dolgozik, mint termelési igazgató. Legfontosabb feladata az erdőgazdaság szakmai munkáinak irányítása, kapcsolattartás a hatóságokkal, új technológiák kialakítása, evezetése.

Munkája eredményeként költségkímélő technológiai sort alakítottak ki a mesterséges erdőfelújítások megvalósítására, valamint a hullámtéri fás aljnövényzet energetikai hasznosítására.

2003-ban Erdei érték, és kárérték szakértői képesítést szerezett. Aktívan részt vesz az AEE Műszaki szakbizottságának munkájában, valamint az OEE helyi csoportjában.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató