Kmetty László

erdésztechnikus

a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban 1971-ben tett erdésztechnikusi szakvizsgát.

1971 augusztusától a Gödöllői Erdő- és Vadgazdaság Gödöllői Erdészeténél dolgozott különböző kerületvezetői beosztásokban (hagyományos kerület, incsői fafeldolgozó technológus, illetve műszakvezető és vágásvezető).

1979-től dolgozik az Erdészeti Tudományos Intézet Gödöllői Kísérleti Állomásán műszaki ügyintéző-kerületvezetői munkakörben. Fő feladata az arborétummal kapcsolatos munkák irányítása, illetve az ezzel összefüggő tervek, pályázatok elkészítése, a hagyományos erdészkerület vezetése, csemetekerti munkák irányítása, a kísérleti állomás munkájával összefüggő pályázatok elkészítése. Közben több ciklusban, mint állomásigazgató-helyettes is dolgozott. Tudományos munkában először az Ökológiai Osztály keretein belül vett részt, az állomás területén található 19 mérőállomás mérési adatait gyűjtötte, értékelte. Feladatai közé tartozott a fenológiai kert, valamint a kijelölt egyedek figyelése és 15 db idős állomány 5 évenkénti felvétele.

1985-től a Nemesítési Osztályon segíti a kutatási feladatok elvégzését is. Itt főleg a Pinus nigra-val, illetve változataival, valamint a Quercus-félékkel foglalkozik. A folyamatos fenológiai megfigyelésekkel, utódvizsgálati kísérletekben a mérések elvégzésével, illetve az ökológiai állomásokon méréssel, ellenőrzéssel segíti a kutatást.

1997 júliusától kerület- (arborétum) vezetőként irányítja a Gödöllői Arborétum és a hozzá tartozó máriabesnyői csemetekert munkáit.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató