Prof. Dr. Bondor Antal

okleveles erdőmérnök, egyetemi tanár

Prof. Dr. Bondor Antal 1932-ben született Kiskunfélegyházán, tehát mondhatjuk, hogy alföldi gyökerekkel rendelkezik. A középiskola elvégzése után a Soproni

Erdőmérnöki Főiskolára került, ahol 1953-ban szerzett diplomát.

Pályája kezdetén, mintegy 10 évig “tő” mellett dolgozott a Nagykanizsai Erdőgazdaságnál, előbb műszakivezető, majd erdészetvezető, később a Központ erdőművelési osztályvezető feladatkört töltötte be.

Ebből a munkakörből emelték ki és lett Országos Központi ember, mint az Országos Erdészeti Főigazgatóság főmérnöke.

Végzett munkája, emberi tartása miatt ismét váltani kellett és minisztériumban kapott újabb feladatot. Az akkori Mezőgazdasági Minisztérium Erdészeti Főosztályának vezetője lett.

Aztán az Élet egész más területre vezényelte.

1983-1993 között az Erdészeti Tudományos Intézetben folytatja szakmai pályáját. Előbb, mint az Intézet helyettes vezetője, később 7 évig az Intézet Főigazgatói beosztását töltötte be. Az ERTI Püspökladányi és Kecskeméti Állomásán keresztül szinte napi kapcsolatba került a síkvidéki erdőgazdálkodás gondjaival, problémáival, de természetesen részese is az itteni szakemberek sikereinek is.

Tudományos tevékenységéből és a szakmai gyakorlatából óriási szellemi tudásra tett szert. Ezért Egyetemünk felkérésére, 1991-től kezdődően a szakma újabb területén bizonyította be rendkívüli képességét, tehetségét, felkészültségét. A Soproni Egyetem Erdőművelési Tanszékének vezetője lett. Egyetemi tanérként jelenleg is aktív, jelenleg is oktat.

Kimeríthetetlen energiája, az Alföldi erdőkért való tenni akarása tette lehetővé, hogy a KEFAG megkeresésére 1993-ban elvállalja a KEFAG Rt. Igazgatóságának elnöki teendőit, amit 2009 nyaráig látott el. Szakmai tudása, az erdőkért érzett felelősége, diplomatikussága minden fórumon, szakmai és nem szakmai körökben nagy elismerést váltott ki.

Munkássága magas színvonalon ötvözi a gyakorlati, igazgatási, kutatói, oktatói tapasztalatait, a hazai erdőművelés gyakorlati fejlesztésének, kutatásának és oktatásának egyik legkiválóbb iskolateremtő egyénisége.

Bondor professzor úrra minden időben és minden pozícióban lehetett számítani és tudtuk, hogy a legjobbat akarja és mindig a maximumot nyújtja.

Az Alföldi Erdőkért Egyesületnek két cikluson át volt az Elnöke és Neki köszönhető volt, hogy egységet sikerült kovácsolni a nehezebb időben is.

 

Kedves Tóni Bácsi!

Köszönjük a MUNKÁD /csupa nagybetűvel/, köszönjük, hogy bárhova sodort a SORS, mindig lehetett RÁD számítani.

Tudjuk, hogy a végzett munkádat számos magas állami és szakmai kitüntetéssel ismerték el, amik mellett az alföldi erdészek ALFÖLDI ERDŐKÉRT EMLÉKÉREMMEL szeretnénk megköszönni, hogy segítetted, támogattad, az alföldi erdőgazdálkodást, sok esetben harcoltál az alföldi erdőkért.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató