Burai Csaba

erdésztechnikus

Burai Csaba a Vértes lábánál Gánton született, és már gyerekkorában közel került a természethez, vonzódását az erdőhöz családi hagyományok is erősítették benne, mivel Nagyapja és két Nagybátyja is erdészként dolgozott hajdanában Kosd környékén. Az erdészpályát a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban kezdte, technikumi előgyakorlatát a 1958-ban a Budafoki Erdészetnél teljesítette 1 évig. 1963-ban közvetlenül a Technikum elvégzése után 3 hónapig dolgozott a gyermekkora óta vágyott romantikus kis erdészkerületben Mátraszentimrén. 1966. január 8-án katonai szolgálatai végével a Honvédség által időközben felajánlott Bujáki Erdészetnél kezdte további erdészmunkáját 1976. november 1-ig, majd megszakítás nélkül folytatta a Mendei Erdészetnél, ami jelenleg a Monori Erdészet része. A NEFAG Zrt. Monori Erdészettől ment nyugdíjba és fejezte be aktív szolgálatát 62 évesen 42 év munkaviszonnyal kerületvezetőként 2005. december 31-én.

Mintegy négy évtizedes pályája során az erdészeti munkák, a szakma széles skáláját járta végig. Kerületvezetőként hegyvidéki erdőművelés természetközeli technológiáját becsempészte a sokszor iparszerűnek ható alföldi erdőgazdálkodásba. A napi feladatainak szakszerű ellátása mellett mindig eredményes volt az erdőfelújítások kivitelezésében - sok területen már a második erdőgeneráció általa végzett felújítását is lehet látni. Burai Csaba a Monori Erdészetnél az egykori szakosított kerületi rendszerben anyagkezelő erdészként dolgozott. Évi 20000m3 erdei választék készletezését, értékesítést, szállítását irányította a legnagyobb precizitással a Mendei és Felső-Tápiósági részeken. Munkabírása és bizonylati fegyelme a munkatársai elismerését is kivívta. Az Erdészetnél szolgálatba lépő gyakornok erdészek betanítását nagy szakmai felelősséggel és odaadással végezte. A jelenlegi erdészek közül sokan tanulták nála a gyakorlati munka első lépéseit. Kerülete kiemelten ki van téve a falopásnak és a szemétlerakásnak. Ezek megelőzésére sokszor szabadideje rovására is sok időt fordított.

Szakmaszeretetére jellemző, hogy jelenleg is kerületében, egykori erdészházban él. Életformáját hivatásának rendeli alá. Az erdész szakmát, a természet szeretetét ismerősei körében tovább népszerűsíti. Jelenleg is tagja és tevékeny résztvevője az OEE Helyi Csoportjának is.

Nyugdíjas éveit Mendén feleségével 2 gyermeke és 2 unokája körében tölti. Lánya a soproni főiskolán végzett, mint óvónő, veje szintén ott végzett faipari mérnök.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató