Kocsis Vilmos

okleveles erdőmérnök, nyugalmazott erdészetvezető

Kocsis Vilmos 1944. január 10-én a vajdasági Kulán született, kötődése az alföldi tájhoz egész eddigi szakmai pályafutását végig kísérte.
- Általános iskolai tanulmányait Kiskunhalason végezte. - 1962-ben szintén itt érettségizett, a Szilády Áron gimnáziumban. - 1968-ban az Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karán erdőmérnökként szerzett diplomát. - 1968. augusztus 1-től 1970-ig a Kiskunsági Állami Erdőgazdaság Kiskunhalasi erdészeténél gyakornoki beosztásban, majd a Kelebiai Erdészetnél erdőművelési műszaki vezetői beosztásban dolgozott. - 1970-től 1984-ig a Kiskunhalasi Állami Gazdaság erdészeti ágazatvezetője. - 1984-től 2005-ig a Kiskunhalasi Erdészet erdészetvezetője. Utolsó munkában töltött évében szervezeti összevonások miatt a KEFAG Zrt. központjának Koordinációs osztályvezetői beosztását töltötte be. - Egy leány és egy fiú gyermek apja.
Minősítéseiből néhány lényeges gondolatot idézve:
- Tanulmányai során a biológiai tárgyak kötötték le inkább érdeklődését. Ezen belül is az erdőtelepítés témaköre foglalkoztatja. Diplomatervét az Erdőtelepítéstani Tanszéken Balatonrégió meglévő fásításainak felvétele Balatonlellétől a Zala folyóig címmel készítette. Az egyetemi labdarugó csapat aktív tagja, városi sportkörökben is sportol. (Dr. Káldy József dékán helyettes)
- Kocsis elvtárs hamar beilleszkedett a munkahelyi kollektívába, munkatársai között népszerű. A MEDOSZ MB. II-es labdarugó csapatának tagja. Összefoglalóan megállapíthatjuk, hogy Kocsis elvtárs szakképzettsége és fiatalos lendülete alapján kiválóan alkalmas feladata betöltésére, amit tőle elvárunk és számon is kérünk. (Katona István igazgató helyettes 1972.)
- Jól képzett vezető. Az Erdészetre váró feladatok megoldását töretlen lendülettel végzi. Előző munkahelyéről hozott tapasztalataival és a helyi tartalékok feltárásával az Erdészet eredménye évről évre javul. Kezdeményező készségű, tervfeladatait önállóan oldja meg. Önérzetes, a jogos kritikát elfogadja. Összefoglalva leírhatom, hogy Kocsis elvtárs megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek, szakmailag jól képzett, az erdészetet jól ismerő szakember. (Dr. Barányi László igazgató 1988.)
Kitüntetései: Ötszörös kiváló dolgozó.
A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezetősége Kocsis Vilmosnak a részvénytársaságnál, ill. annak jogelődjénél végzett kimagasló szakmai munkája alapján példa értékű, több évtizedes folyamatos magas színvonalú teljesítményéért, az ezen idő alatt az alföldi erdőkért, szűkebb értelemben Kiskunhalas és környékének erdeiben végzett elkötelezett erdőgazdálkodói tevékenységéért az Alföldi Erdőkért emlékérem odaítélését javasolta.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató