Sere Ferenc

okleveles erdőmérnök, főmérnök

Sere Ferenc 1954. szeptember 8-án Mélykúton született.

Iskoláit a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában majd az Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karán végezte el. Okleveles erdőmérnöki diplomáját 1979-ben szerezte meg, majd 1998-ban a már Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán végezte el az Erdőérték- és kárszámítási kurzust.
Szakmai munkáját a DEFAG, majd a DALERD Zrt. Kisteleki Erdészeténél kezdte, ahol 1981-2002-ig erdészeti igazgatóként szolgálta a homokvidék és a Tisza-völgy határán elhelyezkedő erőket.
2002-től a DALERD Zrt. erdészeti főmérnökeként a vállalat központjában dolgozik mind a mai napig.
Kiemelkedő tevékenységet végzett a szélsőségesen száraz homokvidék és a hosszantartó árhullámokkal terhelt Tisza-völgyi erdőgazdálkodás összehangolásán. Nevéhez fűződik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark fásításának kivitelezése és évtizedekig a gondozása is. Aktívan részt vett az ottani erdészeti kiállítások szervezésében, kezelésében egész szakmánk megelégedésére és hírnevének öregbítésére.
Erdészetvezetőként 18 községhatár erdeinek kezelése kapcsán jelentős regionális ismertségre tett szert. Közéleti tevékenységeit sikeresen kapcsolta össze az állami erdők közfunkcióival. Főmérnöki tevékenysége során ez az affinitás mutatkozott meg a továbbiakban is, de most már két megyére kiterjedően. Külön kiemelendő az a precíz és körültekintő szervező munka, ahogyan az erdőkben végezhető közfoglalkoztatás irányítását végzi több mint egy évtizede. Ez az emberi- és környezeti értéket teremtő tevékenység olyan időket idéz, mint a kiegyezés utáni közmunkaügy sikertörténete.
Szabadidejében jelentős mennyiségű erdőtelepítés terveit készítette el és valósította meg. Kiterjedt területen erdőgazdálkodó és szakirányító. Ez utóbbi tevékenységet 90 erdőgazdálkodó irányításával eredményesen és a megbízók megelégedésével végzi hosszú ideje.
Aktív tagja az erdész szakközönségnek. Az Országos Erdészeti Egyesület Csongrád megyei Helyi Csoportjának 1989 óta titkára. Több egyesületi megbízást is teljesített az elmúlt évtizedekben.
A fentiek alapján Sere Ferenc okleveles erdőmérnök kollégánkat jó szívvel, bátran javasoljuk az Alföldi Erdőkért Egyesület megtisztelő és magas presztízs-értékű kitüntetésére.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató