Baráth Béla

erdésztechnikus, kerületvezető erdész, vadász

Magyarország egyik legszebb vidékén a Beregben felnövő gyermeket a Tisza menti sétákon érte olyan élmény, aminek hatására erdész akart lenni. Gergelyiugornyán végezte el az általános iskolát, majd a mátészalkai mezőgazdasági középiskolában kezdte és végezte tanulmányait.
A középiskola elvégzése után szülőföldjén a Beregben dolgozott vadőri munkakörben, majd 1979-től a Nyírerdő Zrt. jogelődjénél a Fefag-nál annak is a Gúthi erdészeténél kapott vadászati kisegítői állást.
Szakmai előmenetelének köszönhetően munkahelye támogatásával elvégezte a Csongrádi Vadászati Középiskolát, ahol hivatásos vadász képesítést szerzett.
Az erdész és vadász munka egységét felismerve először gimnáziumi érettségit, majd a szegedi Kiss Ferenc erdészeti iskolában technikusi minősítést szerzett. Tanulmányai után kerületvezető erdész kinevezést kapott.
Az 1970-es években Gúthra telepített dám állomány sikertörténetében személyesen is jelentős szerepet játszott. A vadászathoz, erdőgazdálkodáshoz, egyáltalán a munkájához kötődő erős feladattudata és alázata segítette ahhoz, hogy a gúthi vadászterületen terítékre került két világrekord bika elejtésekor, mint kísérő vadász legyen jelen.
Munkája során sokszor találkozik a jövő generációjának erdészeivel, vadászaival, azok nyári gyakorlata és egyéb ismeretnyújtó szakmai programok keretében. Hiteles módon tudja átadni mindazon tapasztalatait, melyet eddigi életpályán szerzett. Így válhat példaképpé azon fiatalok számára, akik hivatásul kívánják választani az erdészetet, vadászatot, a természet védelmét.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató