Donkó Károly

erdőmérnök, erdészetigazgató

Donkó Károly 1953. június 8-án született Abonyban.
Életpályája mindvégig kapcsolódott a Nagykunsághoz, tágabb értelemben véve az alföldi erdőkhöz.
Erdőmérnöki oklevele megszerzését követően 1977 augusztusától a Nagykunsági Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság Tiszafüredi Erdészeténél erdőmérnök gyakornok, majd 1978 februárjától erdőművelési ágazatvezető.
Az ottani életvidám, ugyanakkor szakmailag felkészült közösség meghatározó alakja, míg rátermettsége okán 1981. januárjától üzemi főmérnöke. Az abban az időszakban szerzett, a gépesítéstől a faiparig terErdőmérnöki oklevele megszerzését követően 1977 augusztusától a Nagykunsági Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság Tiszafüredi Erdészeténél erdőmérnök gyakornok, majd 1978 februárjától erdőművelési ágazatvezető.
Üzemigazgató, majd 1992-től termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes az időközben átalakuló NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Rt-nél, mely beosztást 1999. júniusáig látta el.
A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz került ahol a Közép- Tiszai Tájvédelmi Körzetben dolgozott. 2010 július hónaptól vette át a tájegységvezetői feladatokat. Szeptemberi távozásáig a Közép-Tisza–Jászság Természetvédelmi Tájegységben az egész Igazgatóság erdészeti szakmai koordinálását, továbbá a tájegység saját vagyonkezelésű erdeinek kezelését végezte.
Egy évtizedig tartó, a természetvédelem területén szerzett tapasztalatokkal gazdagodva 2010. szeptemberétől, visszatérve a gyökerekhez ismét a NEFAG Zrt. területén, a Szolnoki Erdészet élén, mint erdészetigazgató dolgozik.
Keze és munkája nyomán születtek új erdők a kunsági szikes területeken, újultak meg ártéri erdők a Tisza hullámterében.
Szakmai múltja példa értékűen magába foglalja a síkvidéki erdőgazdálkodás teljes területét a közjóléti programoktól és építményektől az erdővédelem és erdőtelepítésen át egészen a faiparig.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató