Hidas Tibor

erdőmérnök, erdőgazdálkodási osztályvezető

1968 nyarán született Miskolcon. Gyermekkorát Nyíregyházán töltötte. Zrínyi Ilona Gimnáziumi évei és érettségi után 1986 –ban, jelentkezett a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karára, ahová egy pont híján nem került be. Ez nem keserítette el, Székesfehérváron az Egyetem Földmérési és Földrendezői Főiskolai Karán kezdte meg felsőfokú tanulmányait, ahol 1989-ben földrendező üzemmérnöki diplomát szerzett. Szakmai érdeklődése ezen évek alatt is erősödött, így az egyetem Erdőmérnöki Karán, Sopronban folytatta tanulmányait, ahol 1993-ban végezett erdőmérnökként. Diplomamunkája: Erdőtelepítések tervezése alföldi területeken.
Az egyetem elvégzése után már majdani feleségével tért vissza Nyíregyházára, ahol rögtön munkába állt és mintegy 4 évig dolgozott földmérőként a Geoplan Kft.-nél. Sokrétű szakmai tapasztalatokra tett szert kárpótlás és részarány területek kitűzése, tervezési alaptérképek készítése, közműfelmérés kapcsán.
1997 új lehetőséget kínált számára a NYÍRERDŐ Rt. berkein belül. Először műszaki titkárként fahasználatok és erdőművelés statisztikájának készítése, szolgálati fegyverekkel kapcsolatos ügyintézés, szolgálati lakások értékesítése tartozott feladatkörébe, majd felismerve szakmai elhivatottságát, ambicióját és munkaszervezői készségét, rövid időn belül a Társaság Nyíregyházi Erdészetének főmérnöke lett, ahol szerteágazó felelősségteljes szakmai feladatokat bíztak rá. Nyírségi homoki területeken és a Tisza hullámterén végrehajtott erdőfelújítások és erdőtelepítések szervezése és irányítása képezte számára a legkedvesebb szakmai feladatokat. Közjóléti rendeltetésű erdők (Nyíregyháza-Sóstó, Nagykálló-Harangod) parkerdei munkáit nagy elhivatottsággal végezte, és végzi a mai napig is.
Több év „tő melletti” tapasztalat után az erdőgazdálkodás felügyeleti oldalához csatlakozva 2002-től az Állami Erdészeti Szolgálat, alkalmazásában erdőfelügyelő lett, ahol Nyírbéltek, Nyírbátor és térségük magánerdő-gazdálkodóinak felügyelete, döntően akác és nyár erdőtelepítések ellenőrzése a gazdálkodói és szakirányítói munka segítése volt feladata.
Rátermettsége, szakmai hozzáértése és vezetői készsége itt is hamar feltűnt. A közigazgatási szakvizsga megszerzése után 2005-től először középvezetői feladattal bízták meg az Állami Erdészeti Szolgálat, Nyíregyházi Erdőfelügyeleti Osztály osztályvezetőjeként, majd Hajdú-Bihar Megyei MGSZH Erdészeti Igazgatóság, Erdészeti Hatósági Osztály osztályvezetőjeként. Míg végül 2008–ban a Hajdú-Bihar Megyei MGSZH Erdészeti Igazgatóságának vezetője lett.
Az Igazgatóság irányítása, munkájának szervezése mellett megmaradt az erdőfelügyeleti tevékenysége is a HNP Igazgatóságánál és a Nyíregyházi Erdészetnél.
A cívis városból 2009-ban került vissza Nyíregyházára. 2009 és 2012. október között több felelősségteljes beosztásban dolgozott, úgy mint a Hajdú-Bihar Megyei MGSZH Erdészeti Igazgatóság, Erdészeti Hatósági Osztály – Hatósági osztályvezető, majd Erdőfelügyeleti és Hatósági Koordinátor, Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága, Erdőfelügyeleti és Hatósági Osztálynál. Feladatát képezte EU-s társfinanszírozású erdőtelepítések ellenőrzése, hatósági tevékenység a Nyíregyházi körzetben, s továbbra is megmaradt a Nyíregyházi Erdészet és a HNP Igazgatóság felügyelete.
2012. októberétől ismét a NYÍRERDŐ Zrt. állományát erősíti a Központi Erdőgazdálkodási osztály vezetőjeként erdőgazdálkodás, hatósági kapcsolatok, birtokpolitika, geodézia, beruházások koordinálása, munka- és tűzvédelem, szakmai nyilvántartások vezetése, közjólét, mezőgazdasági ágazat – MVH pályázatok munkájának része. Az alföldi Kéktúra fejlesztés első számú irányítója.
Sopronban megismert feleségével már több mint húsz éve boldog házasok. Példás apaként feleségével három gyereket nevelnek Nyíregyházán.
Munkájában és személyiségében mindig felismerhető a határozott, magabiztos és megértő jelleme. Hatósági munkája során arra törekedett, hogy az alföldön olyan erdőállományok jöjjenek létre, amelyekre az erdész szakma büszke lehet, ugyanakkor segítsék az erdőtulajdonosok megélhetését. Az utóbbi évek gyakorló erdészeként pedig az alföldi körülmények között megvalósítható tartamos erdőgazdálkodást segíti, valamint – többek között - a NYÍRERDŐ Zrt. egyre gyarapodó közjóléti beruházásait koordinálja.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató