Nagy Imre

okleveles erdőmérnök, a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet Ökonómiai Osztályának tudományos munkatársa

Nagy Imre 1958-ban született Kőszegen.
1982-ben diplomázott az Erdészeti és Faipari Egyetem okleveles erdőmérnök szakán, majd 1989-ben mezőgazdasági növényvédelmi és agrokémiai szakmérnöki oklevelet szerzett a Keszthelyi Egyetemen. Egyetemi tanulmányai során alapkutatásokat végzett a cser fafaj növekedése és károsítói tekintetében.
Pályafutása során lehetősége volt az erdész-szakma több területén tapasztalatot szerezni:

1982-től erdőművelési műszaki vezetőként dolgozott a Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Letenyei Erdészeténél, később ő lett az ágazat vezetője. Ez idő alatt közreműködött több egyetemi vadgazdálkodási/vadkárelhárítási kutatásban, illetve a bükk, a cser és a nemes tölgyek természetes magról való felújításának vizsgálatában – mind az elméleti alapok, mind a gazdálkodási gyakorlat tekintetében – a dél-zalai térségben.
1992-től erdőfelügyelőként, majd osztályvezetőként a Zalaegerszegi Erdőfelügyelőségen folytatta munkáját. Emellett 1992-2000 a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium minősített szaktanácsadója, és a Nemzeti Földalapkezelő vagyonbecslője is volt. 1992-ben kezdte meg a magánerdő-gazdálkodás beindítását a felügyeleti területen.
1999-től kezdve közreműködik az erdőmérnöki oktatásban gyakorlatvezetés és előadások formájában, illetve 2007-2009 az államvizsga bizottságnak is tagja volt.
Igazságügyi szakértői tevékenységet 2002 óta végez erdészeti-vadászati szakterületen.
2004-ben nevezték ki az Állami Erdészeti Szolgálat (ÁESZ) Szombathelyi Igazgatósága élére. Nevéhez fűződik a természetszerű erdőgazdálkodás erdőtervezési alapjainak megteremtése Győr-Moson-Sopron és Vas megyében.
2004-2012 tagja volt Vas és Győr-Moson-Sopron megyében a helyi Vadgazdálkodási Bizottságoknak.
Az ÁESZ munkája 2007-től a Vas Megyei Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatalban Erdészeti Igazgatóságként folytatódott tovább, majd 2010-ben az Erdészeti Igazgatóság a Vas Megyei Kormányhivatalhoz került. Utóbbinál az igazgatói széktől visszavonulva Nagy Imre területrendezési szakmai főtanácsadóként dolgozott tovább.
2010 óta az Országos Fajtaminősítő Bizottság tagja.
2012-ben került az Erdészeti Tudományos Intézet kötelékébe, ahol azóta is az Ökonómiai Osztály munkatársa. Minden évben frissítve jelenik meg a www.erti.hu honlapon „Vadkárbecslési segédletek” című on-line kiadványa. Rendszeresen publikál az Erdészeti Lapokban az akácot, a nemesnyár-gazdálkodást érintő témákban, valamint s egy sor kifejezetten alföldi erdőgazdálkodást befolyásoló területen, kiváló elegyét adva a gyakorlati és tudományosan megalapozott ismereteknek, egyfajta híd szerepet is felvállalva a gyakorlat és tudomány között. Több évtizedes szakmai tapasztalatát felhasználva 2014-ben megszervezte az első erdészeti és vadgazdálkodási igazságügyi szakértői konferenciát, és az elhangzott előadásokra alapozva szerkesztésében jelent meg a „Praktikumok az erdészeti és vadászati igazságügyi szakértésben” című hiánypótló kötet.
Aktív, véleményformáló tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek,Kitüntetései: Kétszeres kiváló dolgozó.
Eddigi szakmai munkásságért 2008-ban az ERTI által adományozott Vadas Jenő Emlékérmet, 2010-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató