Szabó Péter

erdészeti igazgató

Szabó Péter 1953. december 07-én Bugacon született, kötődése szülőföldjéhez áttételesen a bugaci- tágabb értelemben pedig az alföldi erdőkhöz egész eddigi szakmai pályafutását végig kísérte.
- Tősgyökeres bugaci családból származik, szülei nagyobb területen gazdálkodtak.
- Általános iskolai tanulmányait Bugacon végezte.
- 1972-ben érettségizett a Kiskunfélegyházi Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskolában.
- 1974-ben autószerelő szakmunkás képesítést szerzett, a kiskunfélegyházi 608.sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben.
- 1980-ban a szegedi Rózsa Ferenc Szakközépiskolában gépjármű technikus minősítő bizonyítványt szerzett, ugyan ebben az évben autószerelői mestervizsgát is leteszi.
- 1980-tól a Kiskunsági Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaságnál fizikai állományban kezdi szakmai pályafutását, 1990-től a Bugaci Erdészetnél gépesítési műszaki vezető.
- 1997-től a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Rt. Kiskunsági Erdőgép Kft. ügyvezetőjévé nevezik ki, majd ezt követően szervezeti átszervezések miatt
- 2011-től a KEFAG Zrt. Erdőgép Műszaki Erdészetének erdészetvezetői, illetve erdészeti igazgatói munkakörét tölti be.
- Egy leány és egy fiú gyermek apja.
Szakmai tevékenysége:
- Szabó Péter szakmai életpályája szorosan összefügg és végigköveti a KEFAG Zrt. és jogelődeinél történt gépesítéssel kapcsolatos szervezeti változásokat.
- Szinte gyermekkora óta a gépekhez vonzódott, iskolai tanulmányait is ezen a szakterületen végzi. Tanulmányainak végeztével azonnal be is szippantja Őt a Bugaci Erdészet gépesítési ágazata. A gépműhelyben és az erdőben ez idő tájt pezseg az élet. Lánctalpasok, közelítő gépek, szállító járművek hada segíti az erdei munkát természetesen az azzal járó gonddal-bajjal. Van mit tennie a gépüzemben dolgozóknak. Péter beáll a sorba és kitartó szorgalommal lépeget felfelé a munkahelyi ranglétrán. Hamarosan az erdészet gépműhelyének vezetője lesz, majd 1990-től fizikai állományból alkalmazotti állományba kerül és gépesítési műszaki vezetővé nevezik ki.
- 1997-ben az erdőgazdaság átszervezte gépesítési ágazatát. A gépesítésre szakosodott császártöltési székhelyű Erdőgép Kft. a kelebiai székhelyű Sáskalaposi kft. és a Bugaci Erdészet gépparkjának és gépjavító műhelyének egybe olvasztásával bugaci székhellyel létrehozásra kerül a Kiskunsági Erdőgép Kft. melynek ügyvezetőjévé nevezik ki. Ebben a szervezeti formában 14 éven át egészen 2011-ig végzi a társaság az erdészetek erdőművelést és szállítást érintő géppel végzendő feladatait. - 2011-től újabb szervezeti változtatást követően a Kft. beolvasztásra kerül az anyavállalatba és a KEFAG Zrt. önálló szervezeti egységeként KFAG Zrt. Erdőgép Műszaki Erdészet néven de változatlan tevékenységi körrel működik tovább Péter erdészetvezetői, majd erdészeti igazgatói minőségű irányításával.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató