Csősz József

Csősz JózsefCsősz József 1982.10.16-án született Orosházán. Általános iskolai tanulmányait Hódmezővásárhelyen végezte. Az általános iskolát maga mögött hagyva Szegedre iratkozott be a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolába, ahol 2001-ben sikeres érettségi vizsgát, majd 2002-ben erdésztechnikusi oklevelet szerzett. A szakközépiskolai gyakorlatok sem teltek el nyomtalanul. Többek között ezen órák keretében ismerte meg a szakmához kötődő fizikai munkákat, s ez nagyban hozzájárult a gyakorlatias szakmai szemlélete kialakulásához.
A középiskolát követően egyenes út vezetett Sopronba az Alma Materbe.
Az akkori Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki karának Erdőmérnök Szakára 2001-ben nyert felvételt. Már a szakközépiskolai, illetve egyetemi évei alatt is lehetősége nyílt az erdőgazdálkodással kapcsolatos munkák mind elméleti mind gyakorlati elsajátítására. A nyári gyakorlatokat három alkalommal a szegedi, akkori nevén ÁESZ tervező irodájában a mérnökök munkáját segítve és hasznos tapasztalatokat gyűjtve töltötte el. Tanulmányait 2002-ben kezdte meg és öt év elteltével 2007. június 18-án tette le sikeres államvizsgáját.
2007. augusztus 15-től elnyerte a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola tanári pozícióját. Oktatott erdőrendezést, erdőbecslést, fölmérést és éghajlattant is. A tanári pálya kihívás volt számára, friss diplomásként kiállni és oktatni a jövő nemzedékét komoly vállalkozásnak bizonyult, de az újabb és újabb feladatok megoldása mindinkább motiválta abban, hogy elmélyítse és átadja szakmai tudását.
2009-ben két tanévet követően adódott a lehetőség, hogy a NEFAG Zrt. központjába kerüljön, mint erdőgazdálkodási főmunkatárs. Sokrétű feladati során gyorsan kirajzolódott benne egy átfogó kép a gazdaság működéséről, s ekképp rövid időn belül nélkülözhetetlen tagjává vált a Társaságnak.
A Társaságnál sokrétű munkát végez, többek között a csemeteágazatot irányítja. Nagy hangsúlyt fektet a termesztés gépesítésére, korszerűsítésére. Az erdőművelés ágazaton belül a felújítások, ápolások tervezése, ellenőrzése szintén hozzá tartozik. Aktívan kutatja az Alföldi körülmények között alkalmazható legújabb erdőművelési technológiákat. Az erdővédelem terén kiemelt munkát végez az ERTI-vel és a Soproni Egyetemmel együttműködve.
A Cég életében kiemelkedő esemény volt a Tisza hullámtéri projektben való aktív részvétel, melynek projektvezetői feladatait is Ő látta el. Rátermettségének és kiváló kommunikációs képességének köszönhetően az irányítása alatt fennakadás nélkül zajlódtak le a legkülönfélébb munkák.
Az Országfásítás program keretében is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Számos erdőterület tervezési, kivitelezési és ellenőrzési munkálatait látta el és látja el jelenleg is. Többek között hozzá tartoznak a mintaerdősítések, újszülöttek erdeje és a magánkézben lévő erdők tervezése.
Mindennapi munkája során újabb és újabb tartalmakkal és tapasztalatokkal bővíti saját tudástárát, melyeket önzetlenül oszt meg kollégáival is. Munkájára mindenkor igényes, precíz ambiciózus ember. Munkába állása óta nap mint nap fáradhatatlanul dolgozik az alföldi erdőterületek bővülésén. Mindezek alapján Csősz Józsefet az Alföldi Erdőkért Egyesület Emlékérem kitüntetésre javasoljuk.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató