Donkó Ferenc

erdésztechnikus,
kerületvezető erdész

Donkó FerencJavaslattevő tagszervezet: NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Donkó Ferenc 38 éves aktív szolgálati pályája során az erdész szakma, az erdészeti munkák széles skáláját járta végig. 1967. szeptember 21-én született Szolnokon. 1985-ben végzett a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti technikumban. Az akkori oktatási rend alapján 1987- ben erdőgazdálkodási technikus, 1988-ban vadgazdasági technikus oklevelet szerzett. 1985 augusztus 1-től a NEFAG Zrt. erdésze. Pályája elején erdőművelő erdész és hivatásos vadász munkakörökben szolgált, később a Karcag-Apavári és Kisújszállási erdészkerületek vezetője, 2012. május 1-től jelenleg is a Jászkiséri erdészkerület vezetője.
Munkája minden mozzanatát az elhivatottság és a precizitás jellemzi. Szerény emberként sikereit úgy szokta értékelni, hogy ”Az erdész csak tette a dolgát.” A mindig erényes magatartása és az újító gondolkodása tette Donkó Ferencet a NEFAG Zrt. egyik legnagyobb tapasztalattal bíró munkatársává. Kerülete jelenleg 1550 hektár, ami 13 község határában 100.000 hektár közigazgatási területen az Alsó-Jászságban fekszik. Jellemző a munkaszervezési képességeire, hogy kerületét saját gazdaságának tekinti és úgy irányítja, mint egy kis erdészetet.
Éveken keresztül az Országos Erdészeti Egyesület által megrendezett Év Erdésze Szakmai Verseny eredményes résztvevője, versenyszámok győztese.
Jogosult erdészet szakszemélyzeti és Szarvasgomba gyűjtő vizsgát tett. Korábban erdész munkája mellett az apróvadtenyésztésben szerzett jártasságot, jelenleg a Jászsági szarvasgomba termő erdők ismerője. Az alig 500 mm csapadékhoz jutó alföldi erdők szikes talaján igazi kihívás erdésznek lenni. Makkvetéssel történő erdőtelepítésekben vállalt újító szerepet kiváló eredményekkel.
Magánéletében is a munka becsülete vezérli, 4 gyermekét a hagyományos értékek tiszteletére nevelte, hivatásán túl megye szerte elismert méhész is.
A NEFAG Zrt-nél és jogelődjeinél mindenkor igényes és lelkiismeretes munkát végzett és nyugállományba vonulásáig reméljük, hogy jó egészségben még folytatni is fogja.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató