Misó Mihály

vadgazda mérnök, fővadász,
vadgazdálkodási ágazatvezető

Misó MihályJavaslattevő tagszervezet: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.

Misó Mihály 1974. október 23 - án Várpalotán született, majd fiatalkori álmait követve középiskolai tanulmányai után elvégezte a vadgazda mérnöki képzést. Munkatapasztalatot több helyen is szerzett, köztük a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságánál Veszprémben, majd az Állami Erdészeti Szolgálatnál Budapesten, illetve innen alig egy évvel később az EGERERDŐ Zrt.-hez került. 2009. április 1-től máig is a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetének fővadásza, ahol 2023. január 1-től vadgazdálkodási ágazatvezetőként szolgál.
Dunántúli, hegyvidéki emberként az Alföldre kerülve hamar megmutatkozott szaktudása, alkalmazkodóképessége. Első munkahelyein megszerzett erdészeti és vadászati ismereteit gyorsan alkalmazta, átültette a gúthi homokdombok közé. Az erdőt és annak vadállományát elválaszthatatlan egységként kezelte, és kezeli mindennapi munkája során. A dámállomány génmegőrzése miatt különleges rendeltetésű Gúthi vadászterület a világon az egyetlen, mely már kétszer is megkapta a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács Edmond Blanc díját, mely az ott folyó munka minőségét jól jellemzi. A vadászati feladatok elvégzésében sohasem az előre jelszóval dolgozott, beosztott munkatársai sokkal inkább az utánam utasítást hallhatták. Úttörő munkát végzett a vadállomány kezelése mellett a vadászathoz kapcsolódó feladatokban. Kitűnő vadászkürtös, vezetésével több szólamban adják meg a végtisztességet a gúthi terítékeken. Több évtizede elismert vérebvezető, bíró, oktató, a véreb egylet kelet-magyarországi összekötője. A csapdázásban, a ragadozógyérítésben (aranysakál) vezető szerepet tölt be szolgálati helyén.
Az erdő-, és vadállomány egyensúlyának megtartása érdekében több éves adatfeldolgozás alapján felállította a gúthi dámállomány és nagyvadállomány populációs modelljét, számszerűsítette a különböző célok eléréséhez szükséges feladatokat.
Munkájában alapos, precíz. Évtizedet felölelő fényképkatalógusa van a gúthon elejtett valamennyi trófeás vadról. Rendszeretetét, igényességét a kikészített trófeák nyilvántartásában is tetten érhetjük, mivel kialakította a trófeatárolás és nyilvántartás rendszerét.
Több mint egy évtizedes munkájával hozzájárult, hogy az Alföld egyik legnagyobb és legszebb erdőtömbjében az erdő és vadállomány harmóniája ne sérüljön, továbbra is fennmaradjon.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató