Nagy Miklós Igor

erdészeti igazgató helyettes

Nagy Miklós IgorJavaslattevő tagszervezet: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.

Nagy Miklós Igor 1979. január 14-én született Debrecenben. A szakirányú érettségi vizsgát a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában tette le. Ezt követően Sopronban, az Erdőmérnöki Karon kezdte meg tanulmányait, ahol 2003 júniusában vette át erdőmérnöki és vadgazda mérnöki oklevelét.
2003 őszén a NYÍRERDŐ Zrt. Hajdúhadházi Erdészeténél kezdte meg gyakornoki évét. A következő év tavaszától már az erdőművelési ágazatot vezeti. Négy eltérő termőhelyi adottságú tájon, a nyírségi, hajdúháti, hortobágyi és a Tisza menti erdők erdőfelújítási, erdőnevelési és az erdészet erdőtelepítési munkáit irányítja.
2007 januárjától az erdészet főmérnöke. Ebben a beosztásban nemcsak az idős tölgyes erdők kíméletének képviselője, hanem az őshonos fafajokból álló, elegyes állományok létesítésének állhatatos szorgalmazója. A kultúrerdők szerkezetének őshonos fafajokkal való átalakításában komoly tapasztalatokra tett szert.
Elképzeléseinek megvalósításában komoly hátteret ad a Hajdúhadházi Erdészet csemetekertje, ahol az akác és a kocsányos tölgy mellett tág tér nyílt a kőris, szíl, juhar, fűz, hazainyár és más elegyfajok csemetéinek felnevelésére.
A 2010-es vihar okozta károk felszámolásának szerteágazó terhe új, nem várt megmérettetés elé állította az erdészetet. A hosszan elnyúló, több erdőmérnök munkáját feltételező kihívások megvalósításban Nagy Igor igazgató-helyettesként oroszlánrészt vállalt. Állhatatossága, szilárd hite és meggyőződése adott erőt az embert próbáló feladatok teljesítéséhez.
Korán felismerte az özönnövények megjelenésével járó kockázatokat, a természetszerű erdők fenntarthatósági nehézségeit. Elindította a fásszárú özönnövények, különösen a kései meggy és a bálványfa visszaszorítását eredményező programokat. Szakirodalmi tájékozottságára támaszkodva folyamatosan tartja a kapcsolatot az inváziós fajok kutatásával foglalkozó tudományos műhelyekkel. Munkáját mindig nagy odaadással, kezdő szakembereket is felülmúló energiával végzi. A napi problémák és feladatok megoldásában mindig keresi a hosszútávon is alkalmazható módokat. Szakmai hitvallása és tudása, és ennek a térségben történő adaptálása igen ritka a mai erdésztársadalomban. A Savóskúti erdő mélyén álló ősi erdőőri lak a családja otthona, ahol erdőmérnök feleségével négy leánygyermeket nevelnek.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató