Tóth Attila

erdőmérnök,
erdészeti igazgató

Tóth AttilaJavaslattevő tagszervezet: KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Tóth Attila 1967. november 28-án született Kiskunhalason. Általános iskolai tanulmányait Kisszálláson végezte, majd a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában érettségizett. Az iskolai tanulmányai alatt 1986-ban elnyerte a Kiss Ferenc díjat, a legmagasabb kitüntetést, amelyet az iskola vezetése odaítélhet a jól teljesítő tanulóknak. Végzését követően a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karára jelentkezett, ahol 1992. június 9- én szerezte meg az erdőmérnöki diplomáját.
1992. szeptember 1-től a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. jogelődjénél, a Kiskunhalasi Erdészetnél gyakornoki munkakörbe került felvételre.
1994. szeptember 1-től ugyanezen erdőgazdaság Kelebiai Erdészeténél fahasználati műszaki vezetői munkakört töltött be.
1998. április 1-től a fahasználati műszaki vezetői munkakör mellett ugyanitt, ellátta az erdészetvezetői munkakört is, míg 1998. október 1-től megkapta tényleges erdészetvezetői kinevezését.
2003. április 8-tól 2004. december 31-ig az erdészetvezetői munkaköre mellett ellátta az erdőművelési műszaki vezetői munkakört is.
A szervezeti átalakítások után 2005. január 1-től a KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészetének erdészetvezetője, majd 2011. szeptember 1-től erdészeti igazgatója.
Az Országos Erdészeti Egyesületnek 1996. január 1-től tagja. Az egyesület 2021-ben megvalósított 151-edik Vándorgyűlésének nagy sikerű kelebiai szakmai programjának irányítója, vezetője. Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezetének vadgazdálkodási bizottsági tagja.
2022. óta tagja a Bács-Kiskun Vármegyei Vadgazdálkodási Tanácsnak, amely szervezet kiemelt jelentőséggel bír a vadgazdálkodás, vadászati igazgatás, valamint a szakmai és érdekképviseleti szervezetek vadászati ágazatot érintő egységes álláspontjának megformálásában.
Vezetői tevékenysége során minden igyekezetével arra törekszik, hogy az irányítása alá tartozó üzemegység területén a termőhely adta lehetőségek keretein belül az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás optimális összhangban legyen. A KEFAG Zrt. általa irányított Dél-Kiskunsági Erdészetének tudatos és szakszerű vadgazdálkodási tevékenysége jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a csupán 35 éves múltra visszatekintő Balotaszállás-kelebiai dámvadállomány környezetének és a genotípusának kölcsönhatásában mára egy nemzetközileg is elismert populáció jöjjön létre, amely a vármegyei értéktárba is felvételt nyert. Mindezen eredmények bemutatására hívta életre, és rendezte meg már 11. alkalommal a térségi trófeaszemlét, amelynek keretében a KEFAG Zrt. Kelebiai és Mélykúti vadászterületein kívül lehetőséget teremtett a térségi vadgazdálkodók megjelenésére is.
Közvetlenül Magyarország déli határa mentén teljesítve szolgálatát, mindig kiemelt figyelmet fordít a határőrizeti szervekkel való jó kapcsolat és együttműködés megteremtésére, amellyel komoly segítséget nyújt a térségben tapasztalható irreguláris migrációs tevékenység megfékezéséhez.

vissza...

Kapcsolat

Nyilvántartó: Kecskeméti Törvényszék: Pk. 60.148/1998/3.
Civil szervezetek bírósági nyilvántartásában: 03-02-0001686
Székhely: 6000 Kecskemét, Külső Szegedi út 47.
e-mail: alfoldierdokert@gmail.com
tel: +36 – 30 -219-7094
tel: +36 – 30 -689-7387
Postacím:
Raisz Árpád (KEFAG Zrt.)
6000 Kecskemét, József A. u. 2.

Kutatói nap

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató